Latest

Setting up Appointment dengan Specialist

Last week, bila bangun dengan keadaan panik kerana sakit dah makin teruk, tambahan klinik dan farmasi berdekatan tak ada stok ubat, I was advised to jumpa doktor pakar terus (Memang kena marah pun dengan doktor pakar sebab keadaan dah sangat teruk). But alhamdulillah dapat juga setup appointment dan jumpa specialist on the same day. So what are the steps, kalau anda covered by insurance:

  1. Of course, make sure your insurance cover cost jumpa specialist dan hospital berkenaan.
  2. Call untuk buat appointment dengan klinik pakar. Get the doctor name. In my case, alhamdulillah ada waktu walk-in, so I just use that time.
  3. Minta ‘Referral Letter’ dari doktor klinik berdekatan. Mereka akan minta confirm if you already made an appointment. In my case, they gave me 1 hard copy of the referral letter, and they also uploaded a copy to the insurance system.
  4. Untuk make sure you don’t need to pay beforehand, and let the insurance cover terus your visit and medication dengan klinik pakar, make sure to request for ‘Guarantee Letter’. Luckily my insurance app made it easy for me. I just had to follow some steps – like fill in appointment date, clinic that referred me, specialist clinic, specialist name, and attach the referral letter. This one ambil masa sikit untuk diproses – can be within 30 minutes and up to 1 hour untuk di proses.

Thankfully my office HR sangat helpful dan the insurance app juga sangat memudahkan urusan, kalau compared to dulu. Waktu panik 10:00 pagi, waktu jumpa doktor pakar 1:00 tengahari.

My Thoughts on The Red Sleeve Drama

The main reason for me to watch this drama, is of course because Lee Junho stars in it. Heheheh. If you don’t know, I am a big fan of him since 2010. I don’t consider myself as k-pop fan, cause I actually only like 2PM and Lee Junho mostly. Yang lain2 tu minat gitu2 aje lah. Layannnnn… but kalau 2PM dengan Junho ni, I am surely very invested. Boleh jadi gigih travel ke negara lain untuk tengok their concerts etc.

So of course, I will be very biased dengan drama ni. But after few episodes, rating drama di Korea makin meningkat dan dapat banyak komen positif dan sambutan penonton memang makin baik. Drama ni berada dalam top weekly drama di Korea selama lebih 2 bulan!

Honestly, I’m never really a fan of historical and melo drama. Personally I like and prefer rom-com and feel-good drama. And from what we know, this drama is a based from a same-titled novel. It’s a fiction based on true historical figure and life. A love story of King Jeongjo and a court maid, who was the only woman he ever loved his whole life. King Jeongjo was known to led the new renaissance of the Joseon Dynasty.

To be continued…

My Diet untuk Sembuh dari Fungal Infection + Eczema

Selain dari disiplinkan diri untuk makan ubat dan apply ointments as instructed, pemilihan makanan pun sangat penting untuk bantu penyembuhan. The eczema triggered yang jadikan this sakit more complicated and harder to heal. But insyaAllah.. moga dengan usaha, doa dan tawakkal, I will heal as soon as possible.

These are the menu and meals I had so far;

  • Kari ikan
  • Nasi goreng vegetarian
  • Mi goreng vegetarian
  • Ikan goreng
  • Sayur
  • Buah-buahan
  • Grilled salmon
  • Honey + cranberries juice
  • Honey + jasmine tea
  • Yogurt
  • Tuna sandwich

I did some readings and also advised from some people to avoid these food;

  • Makanan manis
  • Pastries
  • Coklat
  • Ayam
  • Telur
  • Dairies
  • Fast food
  • Junk food snacks
  • Corn
  • Maggi atau food yang ada MSG, perasa tiruan
  • Udang, sotong, ikan bilis.. etc
  • Peanuts