Latest

Khasiat Kurma Ajwa

Nabi Muhammad ﷺ bersabda: “Sesiapa yang mengambil tujuh (7) butir kurma Ajwa pada waktu pagi, maka sihir dan racun tidak akan menyakitinya pada hari itu.” Sahih al-Bukhari 5779.

Berikut adalah antara khasiat kurma Ajwa:

Read more…

Job Burnout

I’ve been having almost all the signs. I’m glad I have tendered my resignation. I don’t think I have any more motivation – other than my love for programming, to stay at my current workplace. Moga Allah permudah urusan ku di tempat kerja baru nanti. Amin…

Booster Shot

Hari ni my appointment untuk booster shot. Actually dan 3 kali reject the appointments sebab masa tu tengah sakit. Now walaupun not yet fully recovered and bukan vaksin specific untuk omicron, I think better ambil je lah. Nak-nak bila tengok kes makin mencanak naik ni. Ngeri lah… better safe than sorry kan. Wallahua’lam. moga tak ada apa-apa complications yang teruk, aminnn…

p/s: Subhanallah, cantik langit itu.

Sedapnya Montchoco

Ternampak this product secara random. Katanya made from pure dark chocolate. Since I baru discharged hospital, I rasa macam nak belanja lagi diri makan benda yang boleh lift up my mood – hence the dark chocolate selection. So bila jumpa agent yang jual this at my area, terus order.

Harga seketoi seperti di bawah ni RM32. Delivery to my place pun percuma, so memang berbaloi-baloi! Sekarang diorang ada promo CNY sampai 3hb Feb 2022 – 2 ketoi RM 60. Tapi since ni baru 1st time nak cuba, and I’ll be eating alone, maka macam tak logik pula nak beli sampai 2. Maka belilah 1 sahaja.

Read more…

Hari Menguji Kesabaran

Semalam, Sabtu memang hari yang sangat menguji kesabaran. Benda yang patut dibuat awal, tapi tak dibuat, sampai jadi menyusahkan orang lain. Kalau dibiar, tak ditegur dan tak dimarah… tak bergerak. Tapi asyik nak marah je pun, penat lah…

Korang pernah tak memang rasa marah sangat whole day sampai rasa penat dan tak larat dah nak marah?

What I can do now adalah just istighfar dan selawat banyak².

p/s: Hal ni sampai sekarang ni, dah tengah malam tak settle² lagi. Masih menunggu dari pagi semalam… Allahu…