Category: Me

My covid vaccination updates

Alhamdulillah I finally received an appointment after months of waiting. By the time I posted this, the daily case for Malaysia already hit 13k cases! Scary!

17 Jul 12:00 AM: Esoknya nak vaccine, sekali malam sebelumnya period lah pulak. Sobs. Risau lah nanti berlipat kali ganda sakitnya – period pain lagi, vaccine effect lagi. Ya Allah, moga dipermudahkan urusan ku.

17 Jul 05:30 PM: Reached MITEC PPV. Alhamdulillah tak sesak. Ada baca kata nak masuk sini sesak, but so far OK. Kereta kat parking banyak, walaupun slow sikit tapi bergerak. Parking pun senang dan banyak space Alhamdulillah. Cuma bila tengok dekat entrance ramainya manusia. Nervous kejap – 1 sebab sekarang ni kan pandemik dengan recently ada outbreak dekat PPV Shah Alam, then 2 sebab lama sangat duduk rumah and lama tak tengok manusia ramai-ramai, hahahahah.

Read more…

Which Disney Princess and Marvel Character I’m a combination of?

Took the test here, and got that result. Well, if you ask me which is my most favourite Disney princess, I will say Belle from Beauty and the Beast. I like her cause she’s different, smart, caring, loving and she’s basically a common people, like not being born a princess. She’s been my favorite Disney character since I was little ^^

But oh well, Mulan would do it too I guess if you are talking about being hardworking. As I am not a very super genius person (unlike Tony haha), being hardworking is one of my way to achieve my goals :)

Now speaking of my most favorite Marvel character, most specifically favorite Avenger, yesss Tony Stark a.k.a Iron Man is the one! He’s smart, sarcastic, confident, go-getter…. and rich ass! lol. Like he really deserves to be an ass and annoying having all those traits, haha. And also, somehow, these characteristics very much remind me of my Junho, hehe.

But being genius isn’t his trait that I posses. But I do think I can be quite sarcastic at times too :P Being creative? Hmm.. maybe not too much. I only get creative doing things in stupid ways as I’m a lazy person. So I will always try to find a shortcut to get things done, lol.

Run Again, Najwa

It’s been a tough year filled with shame and nonachivement. But I feel so lucky that this one awesome person gave me some wise and motivational advises, on work wise at least. I shall never forget the kindness :) Hopefully I can start crawling, standing, walking and running back again. Sometimes that one simple kindness can really change other people’s life.

I Need to Change

  • Be brave. Stand out. Be vocal. Speak up and be proud to showcase what I am doing or have done.
  • Ask question during grooming. Ask to share concern so I can learn too.
  • Ask question during monthly meeting. Don’t be passive.

Read more…

Sad Raya

Sadly, this is my “raya meal” this year. Since wan dah tak ada, I’m alone for this raya. So, I don’t consider myself “celebrating” raya at all. Today is just another Sunday for me. 

Read more…

Dunia ku telah pergi

Hari Selasa minggu lalu, 7 Februari 2017, telah memalitkan satu kenangan pahit dalam hidup ku. Insan yang paling aku sayangi di dunia ini telah pergi selamanya, kembali bertemu penciptanya. Dia lah ibu ku, sahabat karib ku, dunia ku. Dialah satu-satunya insan yang paling menyayangi aku sepenuh and setulus hatinya. Takkan ada insan lain.

Aku tahu dan aku mengerti yang hidup ini perlu diteruskan, no matter what. Namun, sejujurnya, ia tidak mudah bagi aku. Mungkin akan mengambil masa yang sangat lama untuk aku boleh kembali normal. Aku tak dapat gambarkan, terangkan, suluhkan perasaan ini. Hanya Dia sahaja yang tahu betapa remuk dan gelapnya dunia aku kini.

Dan tiap waktu juga aku mohon ditunjuk dan dipermudah perjalanan aku ini. Dunia ini hanya sementara. Entah esok, entah lusa, giliran aku pula..

p/s: Najwa rinduuu wan sangat-sangat wan. Najwa sayang wan sangat-sangat wan. Najwa berterima kasih sangat-sangat kerana wan bela najwa sejak najwa lahir hinggalah sekarang. Allah saja yang tahu…

Day 16 Challenge: List Nama Samaran

Saya tak ada banyak pun nama samaran. Lagipun mungkin sebab nama saya pendek je = NAJWA. Kalau ada pun, ni aje nama-nama samaran saya;

  • Wa – biasa digunakan oleh family members.
  • Wawa – rasanya ni nickname standard orang nama Najwa, hehe.
  • Nad – called by my cousins.
  • Naj – ni nickname masa zaman MSN, Yahoo, zaman buat fansites di dunia maya suatu masa dahulu, digunakan oleh my international friends.
  • Kak Awa – called by my adik.
  • Wawek – Ni nama paling merepek, tercipta masa zaman matriks. Alkisah, masa tu, semua orang dalam dorm kami ditambah “-ek” kat hujung nickname, adehhh..

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Day 6 Challenge: Gambar Bermake-up @ Tanpa Make-up

Saya ni jenis yang sangat tak berapa gemar ber-make-up (sebenarnya lebih kepada tak pandai pun make-up haha). Kalau pergi kerja atau outing pun, very the light, simple and sikit aje make-up yang saya pakai = foundation, compact, lipstick & kadang-kadang eye shadow. Kalau takat keluar kedai, just pakai lip balm yang ber-color aje.

Muka sebelah kiri ni memang no make-up langsung (adeh lah), tapi demi menyahut cabaran challenge, terpaksalah ku tayang jua. Dan yang sebelah kanan tu ber-make-up, tapi make-up natural je. Belum pernah lagi muka saya ni di-make-up secara besar-besaran :P

#jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger