Dramas I’m Currently Watching

I memang jenis suka drama yang simple, cute, sweet and kelakar. Kalau jenis heavy2, memang idok le jawabnye. And to be honest, most of the time, I akan tengok kalau hero atau heroin dia adalah favorite I ehehe. So currently I tengok these 2 dramas;

Fight for My Way

Sebab pertama tengok cerita ni = Park Seo Joon, hehe. Sebab kedua, bila tengok trailer drama ni, memang nampak kelakar. Personally, I rasa cerita ni sometimes ada rasa slow and boring sikit. Tapi lately punya episod lepas Dong-Man and Ae-Ra dah couple, dia start jadi interesting semula haha. I paling suka sebab they both are best friends since kecil – in which they are already very comfortable with each other. Seeing how the friendship tu boleh bloom memang sweet, and transition dari selamba ke malu-malu pulak memang kelakar, haha.


Rich Man, Poor Woman

OK, cerita ni zaman hang tuah punya cerita haha. Tapi I came across this drama through Viu recommendation. Masa tu I baru lepas habis marathon drama Fight for My Way, and I really have no idea drama apa yang best untuk ditonton. Ikutkan dah berzaman and berkurun I tak tengok j-drama sebenarnya. And well, cerita ni not bad and interesting juga la. And part of it yang buat I interested juga adalah sebab profession hero dia, Hyuga Toru is same with me = programmer, in which I find it quite rare dalam drama-drama yang I pernah tengok – tambahan pulak, tak banyak pun drama yang I tengok :P

p/s: The other day bila I chit chat dengan one of my Japanese friend, and she recommended me this drama – Dame na Watashi ni Koishite Kudasai. Will watch it as soon as I finish 2 drama di atas, hihi.

Categories: Drama
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.