Latest

My covid vaccination updates

Alhamdulillah I finally received an appointment after months of waiting. By the time I posted this, the daily case for Malaysia already hit 13k cases! Scary!

17 Jul 12:00 AM: Esoknya nak vaccine, sekali malam sebelumnya period lah pulak. Sobs. Risau lah nanti berlipat kali ganda sakitnya – period pain lagi, vaccine effect lagi. Ya Allah, moga dipermudahkan urusan ku.

17 Jul 05:30 PM: Reached MITEC PPV. Alhamdulillah tak sesak. Ada baca kata nak masuk sini sesak, but so far OK. Kereta kat parking banyak, walaupun slow sikit tapi bergerak. Parking pun senang dan banyak space Alhamdulillah. Cuma bila tengok dekat entrance ramainya manusia. Nervous kejap – 1 sebab sekarang ni kan pandemik dengan recently ada outbreak dekat PPV Shah Alam, then 2 sebab lama sangat duduk rumah and lama tak tengok manusia ramai-ramai, hahahahah.

Read more…

My thoughts on Start-Up drama

Notes: I’ll be updating this post from time to time ;)

Any of you watching this drama? I started watching it last Thursday and totally fell in love with it. Memang dah plan to watch it sebab ada all my favorites = Suzy, Nam Joo-Hyuk, Kim Seong-Ho and Kang Hana.

Drama ni tunjukkan semua orang ada struggle mereka tersendiri, despite apa yang orang nampak atau sangka. Contoh macam watak Won In-Jae.. mesti orang hanya ingat Seo Dal-Mi je yang struggle sebab dia tak kaya macam In-Jae. Padahal she has her own struggle. Dia hanya anak tiri, which makes her tak significant pada ayah tiri dia. Then whatever dia buat, walaupun she gave her best, orang susah nak kredit benda tu, as people will always assume itu semua sebab ayah dia kaya. Dia kena work harder just to prove herself.

And ho ho ho. Let’s talk about how adorable Nam Do-San is! Cute/handsome nerd. Susah nak cari woo. And also, from experience as a developer myself, selalu nya kalau yang handsome ni, terlebih confident ada lah. Takde maknanya nak innocent macam tu hahaha. Tapi anywayyy… how can you resist that cuteness?! *dreamy eyes on Nam Joo-Hyuk*

Read more…

Just be the awesome you

Today I start tengok drama “Start-Up” staring Bae Suzy (as Seo Dal-Mi), Nam Joo-Hyuk (as Nam Do-San) and Kim Seon-Ho (as Han Ji-Pyeong). And banyak scene in the drama where Ji-Pyeong bagi harsh comments towards Do-San. Yes, memang nampak banyak incompetency Do-San ni especially in soft skills… thus ada satu scene tunjuk quote ni.

And of course I can relate. My career hasn’t been that smooth sailing too. I’m incompetent and lacking in many things, especially in soft skill. Unfortunately this is benda paling mudah nak hentikan you from being promoted or advance in your career. Sometimes it doesn’t matter how hard you work… *sigh*

Read more…