Latest

My thoughts on Start-Up drama

Notes: I’ll be updating this post from time to time ;)

Any of you watching this drama? I started watching it last Thursday and totally fell in love with it. Memang dah plan to watch it sebab ada all my favorites = Suzy, Nam Joo-Hyuk, Kim Seong-Ho and Kang Hana.

Drama ni tunjukkan semua orang ada struggle mereka tersendiri, despite apa yang orang nampak atau sangka. Contoh macam watak Won In-Jae.. mesti orang hanya ingat Seo Dal-Mi je yang struggle sebab dia tak kaya macam In-Jae. Padahal she has her own struggle. Dia hanya anak tiri, which makes her tak significant pada ayah tiri dia. Then whatever dia buat, walaupun she gave her best, orang susah nak kredit benda tu, as people will always assume itu semua sebab ayah dia kaya. Dia kena work harder just to prove herself.

And ho ho ho. Let’s talk about how adorable Nam Do-San is! Cute/handsome nerd. Susah nak cari woo. And also, from experience as a developer myself, selalu nya kalau yang handsome ni, terlebih confident ada lah. Takde maknanya nak innocent macam tu hahaha. Tapi anywayyy… how can you resist that cuteness?! *dreamy eyes on Nam Joo-Hyuk*

Read more…

Just be the awesome you

Today I start tengok drama “Start-Up” staring Bae Suzy (as Seo Dal-Mi), Nam Joo-Hyuk (as Nam Do-San) and Kim Seon-Ho (as Han Ji-Pyeong). And banyak scene in the drama where Ji-Pyeong bagi harsh comments towards Do-San. Yes, memang nampak banyak incompetency Do-San ni especially in soft skills… thus ada satu scene tunjuk quote ni.

And of course I can relate. My career hasn’t been that smooth sailing too. I’m incompetent and lacking in many things, especially in soft skill. Unfortunately this is benda paling mudah nak hentikan you from being promoted or advance in your career. Sometimes it doesn’t matter how hard you work… *sigh*

Read more…

My thoughts on Record of Youth drama

I loved it, up until the ending. I guess I understand sometimes, the writers want to make a drama that has a “reality check”.

But the thing is, personally I don’t like that. My reality is tough enough. Drama is a way for me to escape reality. Why are you taking that away from me?

Why do you bother making it so dreamy-like. Then try to put a “reality check” on it? If I’m watching a investigation or melo drama, I can accept that “reality” part. But not this!

I have been religiously watching each episode every week, but didn’t bother to even watch the final episode. I kind of know what would happen, and when I read the recap… and “yep, thought so!” Another drama with disappointing ending. Sigh

Selawat Fatih (Pembuka)

 

Apakah tujuan membaca selawat ke atas Nabi Muhammad SAW:-

  • Beribadah, kerana memenuhi perintah Allah SWT seperti yang di sebut dalam kitab suci al-Quran, Allah SWT berfirman yang maksudnya.

    “Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya selawat kepada Nabi. Hai orang-orang yang beriman bersolawatlah kamu kepadanya dan ucaplah salam penghormatan kepadanya” (Surah al-Ahzab, ayat 56)

  • Memuliakan Nabi Muhamad SAW dengan mengakui kerasulannya dan mengikuti ajaran yang dibawanya serta memohon kepada Allah SWT untuk memberi rahmat, penghormatan, kemuliaan kepada Baginda, dan kedudukan yang tinggi atas ahlinya dan sahabatnya.
Read more…